Уважаеми просветни и културни деятели,

С най-искрено уважение и дълбока признателност Ви поздравявам с 1 ноември – Деня на будителите.
Пожелавам Ви да бъдете силни и всеотдайни стожери на българската духовност.
Този общобългарски празник е изстрадан и утвърден като призив за издигане на националното ни самочувствие, като повод да се поклоним на видните ни възрожденци и родолюбци, вградили своя дух в темелите на съвременна България.
В ден като днешния ние отдаваме дължимото, оказваме своята почит към онези "заслужили българи", които през вековете са дали и дават приноса си за запазване и издигане на българската духовност, а с това и на самата ни нация. Будителите, на които в значителна степен се дължи фактът, че българската култура, наука и образование отдавна имат своето европейско и световно признание и възможността да бъдат пълноценна част от общото европейско научно пространство, от територията на знанието, на духовността.
Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, творчество, вдъхновение и успехи, уважаеми творци, педагози, художници, учени, писатели и самодейци – бивши и настоящи, които сеете семената на българската духовност и просвета в Община Сунгурларе, давате своя принос за утвърждаване на българския дух!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
Кмет на Община Сунгурларе 01.11.2017г., гр. Сунгурларе