Шабан Мустафа от СУНГУРЛАРЕ само една седмица, след като се класира на второ място и завоюва сребърен медал за България от Балканското първенство по полумаратон в столицата на Косово, гр. Прищина, взе участие и на маратона в Плевен на 21 май 2017 г.


Състезателят на СК по лека атлетика „Шампион-Сунгурларе” стартира на късата дистанция от 21 км. 100 м. За първото място борбата бе жестока и оспорвана между нашият състезател и състезателят на „Мездра” гр. Мездра до последния метър.


Шабан Мустафа и Йоло Николов, който е шампион на България на 10 000 м. на писта и на полумаратона за 2016 г., през цялото време бягаха рамо до рамо, като и двамата атлети правиха атаки с цел един от тях да се откъсне, но нито единият нито другият не отстъпваше. Това е така, защото и двамата състезатели са много добре подготвени. За изненада на присъстващите в последните метри от състезанието двамата се хванаха за ръце, финишираха заедно и бяха обявени от организаторите за победители.


Това беше и последният старт на Шабан, преди големите маратони в Алпите.
Пожелаваме на Шабан здраве, бързо възстановяване от поредицата състезания на които той участва и завоюва призови места и нови постижения в предстоящите маратони.