Най-успешният състезател на Спортния клуб по лека атлетика ,,Шампион-Сунгурларе” - Шабан Мустафа, отново показа завидна форма на Балканското Първенство по полумаратон, което се проведе на 14.05.2017 г. в столицата на Република Косово, гр.Прищина.
Състезателят на Сунгурларе заслужи място в националния отбор на България , след успеха си в Държавното Първенство, провело се в Стара Загора на 02.04.2017 г. Завоюваното от него 2-ро място, му отреди включване в националния отбор на България за предстоящото Балканското първенство.
Тридесет и девет годишния атлет и този път бе физически на високо ниво. Шабан успя да се пребори със силната конкуренция на 17-тия Международен полумаратон в гр.Прищина, който бе валиден и за Балканско първенство на полумаратон. В крайна сметка в генералното класиране Шабан финишира на 5 позиция, отстъпвайки на трима кенийци и един състезател от Турция. Така Шабан Мустафа се класира на второ място на Балканското първенство по полумаратон с време 1ч. 09 мин. 24 сек. след турския състезател - Серкан Кая, който финишира за 1ч. 07 мин. и 42 сек. Третият състезател в почетната стълбичка отново бе от Република Турция – Юмер Алканоглу с време 1 ч.11 мин. и 41 сек.
Това класиране на състезателят от местния клуб по лека атлетика - Шабан Мустафа е най-доброто за България в тази дисциплина, от както се провежда Балканското първенство.
С този успех в областта на спорта Община Сунгурларе за пореден път заслужено може да се гордее.
Ръководството на общината честити победата на Шабан, като му пожелава здраве и успех в следващите му спортни прояви!
Нека да припомним, че Шабан се готви усилено за предстоящите Алпийски маратони в Швейцария, които ще се проведат през месец юни и юли, а ние с интерес ще следим развоя на всяко едно събитие, на нашия упорит състезател Шабан Мустафа и с нетърпение ще очакваме добри новини.