П О К А Н А

ЗА УЧАСТИЕ В БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ДОВЪРШВАНЕ НА ПРАВОСЛАВНИЯ ХРАМ В СЕЛО ПРИЛЕП, ОБЩИНА СУНГУРЛАРЕ

Местни жители от с. Прилеп поемат инициативата и през 2005 година започва изграждането на мечтания за селото Православен Храм. На помощ се притичват фирми и хора, които полагат усилия да съградят дългоочаквания храм. Местните хора се включват с много труд и всякакви средства и вече 11 години, малко по малко се стига до завършен вид. Остава да се направи вътрешното обзавеждане. Предстои изграждането на най-важната част – Иконостаса – връзката между земната и небесна църква. Необходими са още: Владишки трон, поставки за икони, обзавеждане на олтара, закупуване на свещени тъкани и одежди и много други части, които да попълнят църковния интериор, за да бъде Храма завършен и отвътре.
Искрено благодарим на всички за досегашната подкрепа!
Обръщаме се с молба, към всички добри хора, които имат възможност да помогнат, като дарят средства за довършването на един български Храм! Вярваме, че никое дарение не е малко за да помогне и да стигнем до откриването на Храм „Света мъченица Злата Мъгленска” в село Прилеп. И не е важно дали ще нахраниш дете или болен, или ще дариш пари за съграждане на храм – това, което има значение е да не останеш безучастен!
Предварително благодарим за Вашата неоценима помощ! Вярваме, че с общи усилия могат да се случат големи дела!
Банковата сметка по която се набират средствата е: BG53STSA93000022539220, BIC STSABGSF при БАНКА ДСК – Църковно настоятелство с. Прилеп.
Телефон за връзка: 0899140376, Донка Георгиева – секретар на настоятелството.