На 15 ноември салонът на читалище „Просвета 1882” град Сунгурларе беше препълнен с хора, които с нетърпение очакваха спектакъла на ТФ,,Петлите“. Уникалните малки танцьори изправиха публиката на крака. Зрителите бяха завладяни от таланта, красотата, ритмите и чара на децата. Заедно с „Петлите“ на сцената бяха и момчетата от Electra Crew. Приятелството им датира от 2015г., когато съвместно участват в телевизионното шоу „Бългрия търси таланти“. Преди 7 месеца невероятните Electra Crew решават да участват в спектакъла по повод 10-я рожден ден на малките петлета.

Танцова формация „Петлите“ гр. Бургас е създадена през 2006 г. по идея на Георги Димитров – бивш възпитаник на ДДЛРГ „Александър Коджакафалията“ гр. Бургас и ръководител на формацията още от нейното създаване .
Първият им самостоятелен концерт е реализиран на 21 ноември 2006 год. – Ден на Християнското семейство. Оттогава 21 ноември е обявен за официален Рожден ден на ТФ „Петлите“.
Пак по идея на Георги Димитров – ръководител на формацията, с цел социализацията и интеграцията на децата от Дома, към групата се присъединяват и деца от социално слаби семейства от гр. Бургас.

Първо национално турне се случва през 2011 г. с наслов - „Родени без любов” – под патронажа на г-жа Нешка Робева
Следващото национално турне е с мото: „Пеем и танцуваме, за да не плачем“. Чрез изразните средства на музиката, танците и пантомимата, сюжета на мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ ни запознава с трънливия път на детството на изоставените деца в България.

От създаването си през 2006 г. Формацията е изнесла над 70 самостоятелни благотворителни концерта в полза на деца в риск – ежегодно провежда Великденски, Коледни и концерти в чест на деня на Християнското семейство, участва в културни прояви на общини ; специални гости и организатори са на спектаклите на г-жа Нешка Робева в гр. Бургас.
Прекрасни деца от ТФ "ПЕТЛИТЕ" ни поднесоха прекрасен спектакъл и ни заредиха с много емоции, за което сърдечно им благодарим.