Шабан Мустафа отново показа класа на планинското бягане ‘‘Витоша моята планина 2016” в гр. София

На 24 септември ШАБАН МУСТАФА взе участие в трансграничния пробег Гюргево-Русе, който бе с дължина 15 км. и в неделя - 25 септември участва на планинското бягане ,,ВИТОША МОЯТА ПЛАНИНА – 2016‘‘, където състезателят на Сунгурларе отново показа невероятна класа.
Само една седмица след, като е направил феноменално бягане за време 6.42:14 часа на дебютния си ултрамаратон от 77 км. ,,СОФИЙСКИ МАНАСТИРИ‘‘, Шабан за втори път спечели планинското бягане „Витоша моята планина 2016”, макар и не възстановен от ултрамаратона, той успя да надбяга конкуренцията си с минимална преднина.
Тази година рекорден брой - 235 участници стартираха в третото издание на планинското бягане "Витоша моята планина 2016". В класическата дистанция от 16 км . бягаха 175 души, а при децата на 3 км. стартираха 60 таланти от цялата страна.
Състезанието бе част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018".
Стартът, който бе в кв. „Бояна”, бе даден лично от вицепрезидента на Българския олимпийски комитет г-жа Йорданка Благоева.
От самото начало Шабан поведе колоната и натрупа минимална преднина до 3- тия километър, но бе застигнат от националния ни състезател по планинско бягане Стоян Тевекелев.
Тевекелев успя да изпревари нашия състезател и да натрупа преднина до 10 км. От 10 км. до 12 км. състезателите требваше да преодоляват сериозна височина и точно там Стоян не можа да удържи скоростта си. В този момент Шабан показа класата си на планински бегач и успя да застигне водача и дори натрупва сериозна преднина. На последните 4 км., които се бягаха на равнинен участък Шабан не остави никакви шансове на останалите състезатели и финишира с време 1.20:36 часа.
При жените победата заслужи Мая Недялкова.