Точно 87 фенове на планинското бягане от България, Испания и Южна Корея взеха участие в добиващото все по-голяма популярност състезание на Витоша - "Изпревари лифта"

в неделя на 24 юли 2016 г. За поредно година състезанието бе организирано перфектно от "Витоша ски" АД съвместно с Maxsport и Сдружение "Маратон".
Лифтът на Драгалевци отново се оказа непреодолимо препятствие. Най-близо до успеха и на секунди от победата бе доказаният професионалист в планинските бягания, състезателят на ОСКЛА „Шампион-Сунгурларе” - Шабан Мустафа, който финишира за 15:57 минути, като изостана от лифта само с няколко секунди. Според регламента Мустафа влезе в норматива от 16 минути и бе награден от Радослав Пеев от "Витоша ски". Вторият финиширал Димчо Мицов с време 16:41 минути, който бе награден от Борислав Панков - сдружение "Маратон" показал резултат под 17 минути.
Състезанието и тази година можеше да бъде изминато по едно от двете маркирани трасета по избор:
Трасе 1:
Старт от долна станция на лифта „Бай Кръстю", Драгалевци, 925 м н.в.; Преминава под самия лифт; Финал на горна станция в местността Бай Кръстю, 1370 м н.в.; Дължина 1,8 км, сборна положителна денивелация 411м, среден наклон 24,4%.
Трасе 2:
Старт от долна станция на лифта „Бай Кръстю", Драгалевци, 925 м н.в.; Преминава по туристическата пътека за Черни връх; Финал на горна станция в местността Бай Кръстю, 1370 м н.в.; Дължина 2,3 км, сборна положителна денивелация 427 м, среден наклон 18,9%.

Планинският „Сървайвър” – Шабан Мустафа отново прие поредното предизвикателство и предпочете да мине по Трасе 1, което е по-стръмно и преминава под самия лифт. Както вече знаем Шабан лекува травма на глезена близо 8 месеца и състезанието „Изпревари лифта” не е типично за нашия състезател, защото неговата дисциплина е дългата дистанция – маратона, но въпреки това той продължава да участва на подобни планински бягания, за да може да влезе във форма и да е на ниво за Световното първенство по планинско бягане в гр. Сапарева баня. България ще е домакин на Световното първенство по планинско бягане, което ще се проведе на 11 септември тази година.