Шабан Мустафа изпревари Дизела и се завърна с победа от  „Пирин рън”

Състезателят  на ОСКЛА ,,Шампион-Сунгурларе‘‘, многократният победител и рекордьор в планинското бягане -  Шабан Мустафа тази събота и неделя участва във веригата на традиционните планински бягания на Пирин планина, които организират Сдружение „Маратон”. На 25 юни /събота/ взе участие на „Терра рън”, което се проведе за втора поредна година край гр. Разлог. Старта  беше пред комплекс „Терра”, а финалът на хижа Яворово с дистанция 10 км.  и денивелация 860 м. качване. Шабан зае второ място след Кирил Николов-Дизела макар все още да лекува травма на глезена на десния крак.

 На следващия ден Шабан Мустафа и Кирил Николов – Дизела, като  основни конкуренти отново застанаха на стартовата линия на „Пирин рън”, но  този път трасето беше много по-тежко - 13 км. дължина и 2000 м денивелация, старт пред хотел „Кемпински” гр.Банско и финал връх Вихрен. Двамата състезатели дълго време бягаха рамо до рамо, след 11 км. Шабан елиминира големия си конкурент и фаворит Кирил Николов-Дизела, който не успя да удържи темпото на нашия шампион и в крайна сметка след 12 км. състезанието за Дизела приключи. Победата е и своеобразен реванш на Шабан, който ден по-рано загуби на „Терра рън“ от Дизела.

Тази победа не е изненада, защото Шабан е рекордьор на това трасе с време 1:39:40 ч.

Нека не забравяме, че Шабан Мустафа  е 4-ти на Световното първенство по планинско бягане на дълга дистанция през 2015 г. в маратона „Цермат” Швейцария. Той достойно представя България на редица престижни международни състезания по планинско бягане и маратон, включително с победата си в най-известния планински маратон „Юнгфрау” в Швейцария. Състезания все от голяма класа с водещи световни атлети по планински бягания. С такива състезатели могат да се състезават само големите – шампионите, такъв е и нашият Шабан Мустафа!

Пожелаваме на Шабан  скорошно възстановяване, много здраве, енергия, сила, воля и кураж за победи на предстоящите  международни състезания.