Кметът инж.Васил Панделиев покани на среща-разговор ученика Жоро Спасов Добрев, който през месец май завоюва първото място в Държавния личен и отборен шампионат за момчета класически стил, категория – 59 кг. проведен от 25 до 27 май 2016 г. в гр.Бургас от където се завърна със златен медал.
Срещата се проведе на 22 юни в кабинета на кмета. На нея присъстваха и заместник кмета на Община Сунгурларе г-жа Диана Гурева, секретаря на общината г-жа Росица Чанева, главните експерти в общината Шабан Мустафа и Антоанета Алексиева, майката на Жоро г-жа Теменужка Добрева и неговият треньор Петко Петков. На срещата кмета на Община Сунгурларе инж.Васил Панделиев връчи поздравителен адрес, предаде гласуваната на 16.06.2016г. на тринадесето заседание на Общински съвет гр. Сунгурларе сума в размер на една минимална работна заплата и подари спортна екипировка от фирма „Мезуно” на успешния и талантлив спортист на СК по Борба „Сунгурларска долина” гр. Сунгурларе – Жоро Спасов Добрев, ученик от СОУ „Христо Ботев” гр. Сунгурларе.
Инж.Панделиев пожела на младия спортист крепко здраве, постоянство, спортен хъс и много нови постижения. Община Сунгурларе ще продължава да помага на спорта и най-вече на децата с изявени дарби, защото няма по-хубаво нещо за един град да има такива спортисти, като Жоро – с много талант и воля за победа, които да прославят града и общината ни.

Прочетете цялото интервю на младия спортист Жоро Спасов Добрев какво сподели пред Общинския радиовъзел.

-Представете се с няколко думи. Кой е любимият Ви спорт и от кога решихте да се занимавате с него?

-Казвам се Жоро Спасов Добрев от три години основно се занимавам с класическа борба.Това е любимият ми спорт,с който мисля да се развивам и занапред.Като цяло обичам спорта и съм роден за него.

-Кои са най-високите Ви постижения в класическата борба?

-Най-големите ми успехи в този вид спорт са два златни медала от Държавния личен и отборен шампионат за момчета проведен в гр.Бургас през месец май 2014 и 2016 година.

-Щастлив ли сте от факта, че кмета на Община Сунгурларе инж.Васил Панделиев прояви интерес от вашето постижение?
-Да много съм щастлив. Искам да благодаря на кмета на Община Сунгурларе инж.Васил Панделиев и на всички близки, които ме подкрепят и са горди с моите не малки успехи.

-Какво ще пожелаете на вашите съученици?

-Бих им пожелал повече да спортуват, защото спорта е здраве.