На 10 юни 2016 г. от 10.00 часа в сградата на ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево се проведе турнира по тенис на маса за ученици до VIII клас,

турнира е едно от мероприятията планувани в Общинския спортен календар за 2016 г., във връзка с Деня на българския спорт.
Гости на спортното събитие бяха: г-жа Диана Гурева – ресорен заместник кмет и г-жа Хатидже Георгиева – заместник кметът на Община Сунгурларе, директорите и учители от училищата.
Г-жа Елена Банчева – директор на училището домакин приветства всички с добре дошли, като изрази задоволство от това, че училището за пореден път има възможността да бъде домакин на общинския турнир по тенис на маса.
Право на участие в турнира имаха само учениците, които учат в училищата на територията на Община Сунгурларе.
Участие взеха : Домакина на състезанието - училището в с. Лозарево с 6 ученика и училищата от селата : Манолич – 6 ученика, Съединение – 5 ученика, Прилеп – 5 ученика и Грозден с 2 ученика.
Участниците в турнира бяха общо 24 ученика, от които 23 момчета и 1 момиче.
Преди началото на турнира главния експерт в общината Гроздан Тодоров представи схемата за провеждане на състезанието и участниците изтеглиха жребия.
След много оспорвана и интригуваща игра – първо място спечели ученикът от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Манолич – Халил Ремзи Джелил, който на финала се наложи над съотборника си ученик от същото училище – Илхан Урфан Едриз, който зае второто място.
В призовата тройка попадна и Симеон Киров Йорданов от ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево.
Г-жа Диана Гурева награди призьорите, като им връчи грамоти и шапки на фирма за спортна екипировка „Mizuno”, на всички отбори подари комплект за тенис включващ : хилки и топчета за тенис от името на кмета на Община Сунгурларе.
Заместник кмета на Община Сунгурларе благодари на домакина на турнира – ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево, за предоставените отлични условия и съдействие за провеждането му, като заяви своята готовност за сътрудничество, за осъществяване на различни спортни инициативи .