Община Сунгурларе откри новата учебна 2022/2023 година

  Общо 52 първолаци прекрачиха училищния праг и 700 ученици в цялата община. В детските градини постъпиха 325 деца за региона. Кметът д-р Георги Кенов, председателят на Общински съвет Ружди Хаджен, заместник кметовете Тодорка Павлева, Гергана Желязкова, Димитър Гавазов, директорът на СУ "Христо Ботев" Николай Русев и началникът на РУ - Сунгурларе Емил Узунов дадохме началото на новата учебна година.

  Специално на всяко дете кметът беше подготвил подаръчна торбичка с моливчета, тениска, приказка, химикал и още изненади.

  "Отново е 15 септември - първият учебен ден. Той ще бъде още по-празничен, защото ще влезете в класните стаи след дълго отсъствие.

  Скъпи първокласници,

  Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще прилича на приказка, не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Доверете се на Вашия първи учител, защото той знае посоката и ще Ви води по пътя на посланието, ще Ви подкрепя и ще Ви окуражава!

  Скъпи ученици,

  Бъдете любознателни и смели в преследване на мечтите си. Отворете умовете си за просвещението и приемете неоценимата помощ на своите учители, за да откриете най-доброто в себе си.

  Уважаеми родители,

  Отново предстои учебната година изпълнена с вълнения и с много неизвестни. Бъдете до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора, поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието е ценност!

  Уважаеми учители,

  Огромно благодаря за всеотдайният Ви труд и обич, с които съхранявате образованието и науката, за търпението и желанието, с които преподавате  най-важните уроци на нашите деца! Честит първи учебен звънец и на добър час! " каза кметът д-р Георги Кенов.

  Директорът Николай Русев поздрави всички ученици в празничния ден.

  От името на Общински съвет - Сунгурларе председателя Ружди Хаджен поздрави първолаците и всички ученици за новата 2022/2023 година.

  Официалното откриване продължи с празнична програма от младите таланти в общината.