Мегданско увеселение „Долината на лозите пее и танцува” в местност „Ичмята”

  Събитието беше петдесето юбилейно издание. Над 300 самодейци от всички насеселени места в Сунгурларе се изявяват в колективи и индивидуални изпълнения. Специален гост на Мегданското увеселение беше шеф Ути Бъчваров.

  "Уважаеми гости, самодейци,

  любители на фолклорното изкуство!

  С нескрито вълнение заставам пред вас и съм щастлив да ви приветствам с Добре дошли на 50-тото юбилейно издание на Мегданското увеселение „Долината на лозите пее и танцува“.

  Празник с 50 годишна история, която ни връща назад във времето и напомня, че традициите в Община Сунгурларе са съхранени, и това ни прави много горди, че докато ви има вас самодейците и родолюбците, българският дух ще бъде неугасващ!

  Тази дълбока 50-годишна традиция е най-доброто доказателство, че българският дух е жив. За мен е огромна чест и  огромно вълнение да бъда тук сред вас-самодейните колективи от нашата община.

  Искам от сърце да благодаря на всички Вас самодейците от нашата Община и да Ви кажа, че днешният празник не би могъл да се осъществи без Вас радетелите  на  българския традиционен фолклор, бит и култура.

  Приветствам вашето желание да представите  традициите –танците и песните от вашите населени места.

  Нека не забравяме, че празникът събира хора с богати сърца и таланти, истински българи, които не жалят време и поддържат духа и българските традиции.

  Ние се стараем с всеки изминал ден да създаваме приятна обстановка и атмосфера в която хората от Сунгурларе и Общината да идват тук сред невероятно красивата природа.

  И въпреки динамиката на новото време, трябва да запазим историята си да съхраним българската духовност!

  Уважаеми гости, участници и приятели,

  Налейте си от лековитата вода, запалете свещичка за здраве, заредете се с добро настроение за да дадем началото на поредния  50-ти фолклорен празник „Долината на лозите пее и танцува“!

  Честит празник! " - каза кметът д-р Георги Кенов.