Шабан Мустафа спечели първо място в маратона на класическата дистанция - "Каланджа".

  Шабан подобри рекорда си от миналата година с 8 минути. Още от първите километри Шабан успя да натрупа сериозна преднина над 20 минути пред конкурентите си и завърши с блестящ резултат от 2:43:17 часа, на разтояние 42 км при мъжете.

  На 44 години Шабан е и победител в категория 40+. В маратона на 12 км взе участие Петър Мушиев, директор Дирекция "Специализирана администрация" в Община Сунгурларе.

  Стотици ентусиасти от цялата страна и чужбина се събраха в събота на плаж „Велека“ край село Синеморец, за да станат част от шестото издание на маратона.

  След маратона в Каланджа, Шабан завърши втори в четвъртото издание на лекоатлетическия пробег „Поморие рън", част от веригата България рън. Той измина трасе от 10.6 км, включващо 5 км бягане по пясък и още толкова по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. След вчерашните 42 км, които измина Шабан, днес нищо не можеше да го спре и зае престижното второ място.

  Кметът на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов и общинската администрация поздравяват Шабан Мустафа за изключителните постижения!